Natura i cultura al sud de Costa Barcelona

No t'ho perdis

Benvinguts al Garraf

La comarca del Garraf integrada per les poblacions de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Olivella i Canyelles, situada estratègicament a 40 Km al sud de Barcelona i a 45 Km al nord de Tarragona, dotada d’una moderna xarxa viaria, amb una important infraestructura turística i amb un clima privilegiat durant tot l’any, constitueix avui dia un atractiu destí de turisme de qualitat.

Situada en la franja costanera entre la Mediterrània, la plana del Penedès i el massís del Garraf, que li confereix identitat pròpia i li presta el seu nom, és un territori amb una extraordinària diversitat de paisatges.Les excel·lents platges del nostre litoral compten amb una important infraestructura turística i l’Estació Nàutica així com els ports esportius disposen de magnífiques instal·lacions per a la pràctica d’activitats nàutiques.El Parc del Garraf, el Parc d’Olèrdola i el Parc del Foix esdevenen autèntics tresors naturals per descobrir. I per això són moltes les activitats de turisme actiu que s’hi poden realitzar.

Entre el mar i la muntanya, en el sector central de la comarca, trobem un dels valors paisatgístics més importants, la plana agrícola, amb el conreu principal de la vinya i el ric i nombrós patrimoni arquitectònic de masies, cases d’indians i palauets, molts del quals s’estan reconvertint en allotjaments amb encant, restaurants i cellers que ofereixen visites i activitats per apropar-nos a la cultura del vi.

Igual que el seu paisatge, la comarca és rica en història. Jaciments arqueològics que han testimoniat nombroses etapes històriques, Castells i torres de defensa d’època medieval.

Esglésies, retaules i pintures del Renaixement i del Barroc. I el llegat artístic del S. XIX que ha convertit les viles del Garraf en museus a l’aire lliure del romanticisme i del modernisme.

La gastronomia també respon a aquesta diversitat i mestissatge, sempre basada, però, en els productes autòctons, el peix de la llotja de Vilanova i la Geltrú i els productes de l’horta.

A més tot un seguit de celebracions tradicionals o modernes, religioses i profanes s’encadenen al llarg de tot l’any, donant així la possibilitat al visitant de gaudir també durant la seva estada a la comarca de la cultura popular i tradicional catalana.

Descobriu doncs les possibilitats que us oferim per gaudir del vostre temps lliure al Garraf, i veureu com aquesta comarca encara conserva molt indrets desconeguts i un ric patrimoni natural i cultural que de ben segur mereixen una visita.

el-garraf

Canyelles

Canyelles

Canyelles és un poble de 3.500 habitants, pintoresc i entranyable, situat en una petita vall, flanquejada per diverses elevacions (Puig de l’Àliga, Puig de les Forques i el Montgròs) i un indret estratègic per la seva condició d’enllaç entre el mar i la muntanya.


Més info

Cubelles

Cubelles

Cubelles és una de les nostres viles costaneres, situada a la desembocadura del riu Foix, a la part més occidental de la comarca. Va ser una població de gran importància a l’edat mitjana, i el seu castell va protegir els pobladors de la veïna Geltrú que optaren per marxar a causa de l’anomenat “dret de cuixa” i formar la Vila Nova.


Més info

Olivella

Olivella

Olivella està situada al sector nord de la comarca, al bell mig del Parc del Garraf. Justament aquest fet confereix a Olivella una bellesa paisatgística pròpia. El municipi el componen el poble d’Olivella, diverses masies i sis urbanitzacions.


Més info

Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes ocupa el sector central de la comarca, en els vessants meridionals del massís del Garraf i als peus del puig Montgròs. La seva plana agrícola és un dels valors paisatgístics més importants del municipi –amb el conreu principal de la vinya– juntament amb el ric i nombrós patrimoni arquitectònic de masies, cases d’indianos i palauets, molts dels quals s’estan reconvertint en allotjaments amb encant, restaurants i cellers.


Més info

Sitges

Sitges

Sitges, antiga vila de pescadors situada als peus del massís del Garraf, amb uns orígens mítics en la “Blanca Subur” –la ciutat ibera descrita fa 3.000 anys pels navegants grecs–, és avui un destí destacat en el mapa del turisme internacional i centre privilegiat de congressos, convencions i destacats esdeveniments culturals.


Més info

Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú, cap de la comarca, es va formar a partir de dos nuclis històrics: la Geltrú, vila mil·lenària que ja apareix documentada abans de l’any 1000, i la Vila Nova, nucli nascut davant la Geltrú en terrenys de la veïna Cubelles, que va obtenir la carta pobla del rei Jaume I l’any 1274.


Més info

Amb la participació de:

GARRAF TURISME

GARRAF TURISME