Natura i cultura al sud de Costa Barcelona

No t'ho perdis

Què fer

Tot el que vols fer, ho tens aquí al costat

Gaudir el mar

De vegades tan càlida i altres tot el contrari. Està demostrat que la llum és determinant en l’estat d’ànim. Per sort, al sud, els dies són llargs, fins i tot a l’hivern. La pell agraeix aquestes carícies tèbies que fan que l’ànim endormiscat ens faci badar fixant la mirada en els mil i un atractius que ens envolten.
Natura: terra i mar endins; tot cobert d’una llum particular.
Això és Garraf.


Més info

Viure la festa

Molts factors influeixen en que siguem així. Un passat, unes circumstàncies i un entorn concret són els causants. Sigui com sigui el més important és no renunciar mai al que som: gent de litoral, de fronteres entre mar i muntanyes, fets a la feina dura, a l’intercanvi i disposats a saber cercar aquelles estones on trobar-nos per compartir el que tenim, que és molt.
Som com som; volem aprendre i volem mostrar.


Més info

Descobrir la natura

No són fruit de la imaginació col·lectiva: aquí els tresors existeixen.

Amagats o no, encara queden indrets on experimentar altres sensacions. Llocs que no tothom coneix, on observar, aprendre i viure de primera mà l’emoció de la descoberta. Aquí, l’única qüestió es decidir-se a gaudir-los.

Alguns són petits i costa veure’ls, fins i tot per la gent que hi viu, però altres es mostren magníficament, amb un orgull que els ha donat fama internacional.


Més info

Assaborir els plaers

Plats d’origen mariner com la sípia a la bruta o l’all cremat conviuen amb el xató, una amanida d’escarola i bacallà amb salsa a base d’ametlles i nyores que cada municipi del Garraf prepara amb el seu toc personal. Les reconegudes gambes de Vilanova són un altre atractiu de la comarca, així com els arrossos, el rossejat de fideus, o els espigalls, una varietat de col pròpia de la zona. La proximitat al mar també és present en els vins del massís del Garraf, que tenen una singular personalitat dins la Denominació d’Origen Penedès; entre ells es troba la Malvasia, un vi dolç de llarga tradició, elaborat amb raïm de la varietat autòctona Malvasia de Sitges.


Més info

Apropar-se a la cultura

El bagatge històric i el patrimoni arquitectònic i artístic de la comarca us ofereix avui dia la possibilitat de gaudir també al Garraf d’una perfecta combinació de lleure i cultura.

Per acostar-vos a la nostra història i descobrir el nostre patrimoni cultural us proposem visitar els museus, fer un tomb pels nuclis urbans de les poblacions o realitzar qualsevol de les rutes culturals que organitzen les empreses especialitzades conduïdes sempre per guies especialitzats.


Més info

Amb la participació de:

GARRAF TURISME

GARRAF TURISME