Natura i cultura al sud de Costa Barcelona

No t'ho perdis

EL PRIMER ESPAI GASTRONÒMIC CENTRA LES MIRADES i EL BON GUST D’UN PÚBLIC ATENT I ENTÈS AMB UNA MOSTRA D’ALTA QUALITAT

La primera exhibició conjunta, en que els nostres productors, mercats i cuiners locals, van ser els introductors dels productes locals i de proximitat que captivaren al públic assistent en aquest nou format, inèdit a Vilanova i la Geltrú, seguint els detalls de l’elaboració d’aquests plats amb ORIGEN GARRAF.

Al llarg dels tres dies que ha durat de la Fira de Novembre, a la Plaça de la Vila, i sota l’atenta mirada de l’il•lustre compatrici Ventosa -que segur que es va delir més d’una vegada-, molts ciutadans van poder assistir en directe a les diferents exhibicions de gastronomia local dels cuiners vinculats a Menja’t Vilanova i el Gremi d’Hostaleria de Vilanova, de paradistes de Mercats de Vilanova i productors membres de l’Associació Espigalls del Garraf i, la Xarxa de Productes de la Terra-Garraf, gestionada a la comarca per Node Garraf Agència de Desenvolupament.
Al llarg dels tres dies es va realitzar la mostra amb diferents activitats sota el denominador comú de la gastronomia local i els productes de la terra que van estrenar la marca ORIGEN GARRAF. El divendres a mig matí s’iniciaren les activitats amb el conte infantil “La Verema. En Ciscu de Can Garnatxa i el raïm misteriós” a càrrec de Montse Balada on la vinya i el raïm van ser el centre argumental. També va tenir un lloc la cuina de mercat, divendres amb uns “Callos amb cigrons”, dissabte unes “Mandonguilles mar i muntanya” i diumenge la cuina d’espigalls amb la col•laboració de Mercats de Vilanova i l’Associació Espigalls del Garraf. No va faltar la beguda d’ORIGEN GARRAF amb la presentació dels vins de Clos Lentiscus 1939, com a mostra de la qualitat vitivinícola del Massís del Garraf, o la Sitgetana Craft Beer cervesera artesanal de Sitges.
El plat fort d’aquesta promoció de productes locals va anar a càrrec dels cuiners de Menja’t Vilanova, que van explicar els secrets dels seus plats, que van poder ser degustats pel públic assistent.
El workshop gastronòmic, va comptar amb els restaurants La Daurada que va presentar els “Daus de salmó amb verduretes saltejades al wok de pols de cacauet”, Casablanca que va cuinar un “Civet de Porc Senglar”, el Grup Genil que ens va deleitar amb una original “Gamberrada”. La Cucanya va presentar el seu tradicional “Suquet de Gambes”, El Dinou amb un nostrat “Calamar farcit d’espigalls i botifarra negra” i El Local que va posar el punt final amb el seu original i especial “Maki de Xató”.
El bon gust de boca de tot plegat ha animat als organitzadors, Gremi d’Hostaleria de Vilanova, Menja’t Vilanova i Node Garraf a repetir l’experiència en altres moments del calendari anual per promocionar els productes turístics vinculats a la gastronomia local en aquest format de Mostra i no de venda que era l’habitual altres anys aprofitant que aquest any 2016 Catalunya és Regió Europea de la Gastronomia.

2015-11-14 17.05.49 x web
20151115_133937 x web

2015-11-14 20.07.57 x web

peu logos fnovembre copia

Node Garraf no es fa responsable dels possibles canvis en les dates i/o anul·lacions de les activitats incloses en aquesta agenda. En cas de variacions actualitzarem les dades el més aviat possible.

Amb la participació de:

GARRAF TURISME

GARRAF TURISME