Natura i cultura al sud de Costa Barcelona

No t'ho perdis

Biblioteca-Museu Víctor Balaguer

MUSEU VÍCTOR BALAGUER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Des de la seva fundació, si bé la majoria dels objectes del Museu foren donats per Víctor Balaguer, les donacions i les ordenacions museogràfiques han estat constants, la qual cosa ha comportat l’ampliació successiva dels espais dedicats al museu. Àdhuc, el 1890, Víctor Balaguer es va fer construir una casa al jardí del Museu, la qual, fou la residència de Balaguer durant les seves estades a Vilanova i on encabiren les noves donacions de quadres, escultures, objectes filipins i orientals, etc.

A partir de l’any 1949, va incrementar-se la col·lecció de pintura catalana del segle XX. El 1952 va constituir-se en Centre d´Estudis, motor cultural de la ciutat. Els fons artístics del Museu estan formats per més de 5.000 objectes, entre els quals destaca la col·lecció de pintura i escultura del segle XIX i pintura del segle XX (Llegat 1956, Pintures del Cafè Foment Vilanoví, Escola de Vilanova i Art contemporani). Altres col·leccions disponibles són les d´arts decoratives (ceràmica i vidre), d’arqueologia i etnografia (precolombina, filipina, oriental i egípcia) i de monedes i medalles.

​Horari:

MATINS: De dimarts a divendres de 10 a 14 h – Dissabtes i diumenges d’11 a 14 h
TARDES: De dimarts a dissabte de 17 a 19 h – Excepte dijous, de 19 a 21 h
Dilluns tancat

Tarifes:

Entrada general: 4 €
Entrada reduïda: 2 €. Poden gaudir d’aquesta tarifa: infants de 4 a 11 anys, estudiants fins a 25 anys, titulars del Carnet Jove, jubilats i pensionistes, aturats, famílies nombroses, Targeta Activa, Associació per l’Estudi del Moble, COLBACAT i grups amb un mínim de 10 persones sense visita comentada. Amb el carnet de les Biblioteques de la Diputació de Barcelona: 2X1.
Entrada gratuïta: infants fins a 3 anys, membres de l’ICOM, docents de la Generalitat de Catalunya, Club Super 3, Amics BMVB amb acompanyant, Amics MNAC, Amics Museu del Ferrocarril, Associació de Museòlegs de Catalunya, Subscriptors del Diari de Vilanova, Servei de Normalització Lingüística, Univers UPC, Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de Barcelona.

 

Node Garraf no es fa responsable dels possibles canvis en les dates i/o anul·lacions de les activitats incloses en aquesta agenda. En cas de variacions actualitzarem les dades el més aviat possible.

Adreça: Av. Víctor Balaguer, s/n
Població: Vilanova i la Geltrú
Codi Postal: 08800
Telèfon: 938 154 202
Fax: 938 153 684
Correu electrònic: informacio@victorbalaguer.cat
Web: www.victorbalaguer.cat

Amb la participació de:

GARRAF TURISME

GARRAF TURISME