Natura i cultura al sud de Costa Barcelona

No t'ho perdis

Recepta del Xató de Vilanova

plat xato baixa

(per a 6 persones)

INGREDIENTS
La Salsa: Ens calen 1 o 2 grans d’all mitjans, unes 35 ametlles torrades, 12 avellanes torrades, 8 nyores escaldades, molla de pa xopa de vinagre, i oli i sal.

El Plat: 2 escaroles, 220gr. de bacallà esqueixat i dessalat, 18 filets de seito dessalats, 150 gr. de tonyina esqueixada i dessalada i olives negres i arbequines.

LA PREPARACIÓ
Cal escaldar les nyores i deixar-les reposar. Es piquen en un morter els grans d’all amb la sal perquè no saltin i un cop els tenim ben aixafats, s’afegeixen les ametlles i les avellanes i es treballa tot fins que agafi textura de pasta homogènia. Es raspa la part interior de les nyores que haurem escaldat prèviament i s’afegeix aquesta polpa al morter. Quan ho tenim tot homogenenïtzat, s’hi posa la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda i es continua treballant. Tot seguit, s’afegeix lentament oli mentre es remena, també lentament, per aconseguir donar a la salsa la consistència desitjada.

L’escarola, ja ben escorreguda, la posem en una safata amb una mica de salsa. Es remena bé i es serveis després als plats. La tonyina, el bacallà, els seitons i les olives es posen ja al plat acompanyant l’escarola. Ara sí, cada comensal pot acabar d’afegir salsa al gust.

Una recepta de Pagesos productors de l’Horta de Vilanova i la Geltrú

Tots els productes que calen per fer aquesta recepta els podreu trobar als mercats del Garraf

Bon profit!

 

origen-garraf-logo1

 

Node Garraf no es fa responsable dels possibles canvis en les dates i/o anul·lacions de les activitats incloses en aquesta agenda. En cas de variacions actualitzarem les dades el més aviat possible.

Amb la participació de:

GARRAF TURISME

GARRAF TURISME